Filozofią Carmen jest produkcja win jakościowych, kontrolowanych na każdym etapie produkcji

Filozofią Carmen jest produkcja win jakościowych, kontrolowanych na każdym etapie produkcji

Christian Lanz założył winnicę w 1850 roku, którą nazwał imieniem swojej ukochanej żony Carmen. Przez ponad 100 lat firma umacniała swoją pozycję w Chile aby w 1990 roku, jako jedna z pierwszych chilijskich winnic, podjąć się wyzwania zaistnienia na światowym rynku.

Wybudowano nową winnicę, zakupiono nowe plantacje, zastosowano najnowsze technologie. Obecnie Carmen jest właścicielem 525ha w regionach Maipo, Rapel, Casablanca i Curico położonych u podnóży Andów, gdzie panują znakomite warunki kontroli temperatury. Filozofią Carmen jest produkować wina jakościowe na każdym etapie procesu produkcji wina od winnicy do butelki, oczywiście przy użyciu innowacyjnych metod produkcji. Firma Carmen jest rozpoznawalna jako pionier win organicznych w Chile.

Carmen znaczy Carmenere – kiedy w 1860 filoksera zniszczyła uprawy winorośli w całej Europie, jedynie tutaj w Chile, w winnicy Vina Carmen, szczep Carmenere w cieniu Merlot przetrwał i został na nowo odkryty w 1994 roku przez francuskiego naukowca zajmującego się opisywaniem i klasyfikacją winorośli Jean Michel Boursiquot. 24 listopada 2010 przypada 16 rocznica tego wydarzenia.

www.carmen.com

Aby wyświetli fotografię na pełnym ekranie prosimy wcisnąć na dole tła galerii kwadracik zawierający litery FS

[flagallery gid=17 name=”Gallery”]

SHARE IT: